[19.5.] TOP 5 za vikend paket | Community
top 5 v petek

[19.5.] TOP 5 za vikend paket

[19.5.] TOP 5 za vikend paket
Userlevel 7
  • heroj
  • 161 odgovorov
  1. Google pravi, da bo izbrisal neaktivne račune
📷Alex Tai/SOPA Images/LightRocket / Getty Images

Če se že dolgo nisi prijavil_a v svoj Google račun, se raje prijavi in ga začni uporabljati, če ne ga boš izgubil_a, saj je Google napovedal, da bo začel brisati račune, ki so bili neaktivni vsaj dve leti. Račune naj bi začeli brisati po decembru 2023, pred brisanjem pa bo Google uporabnikom poslal več opozorilnih obvestil in nato začel fazo čiščenja neaktivnih računov.

Prvi računi na seznamu za brisanje bodo tisti računi, ki so bili ustvarjeni in jih uporabnik nikoli več ni uporabil. Politika brisanja računov bo vplivala samo na osebne račune, organizacije, kot so šole in podjetja, pa bodo ostale nedotaknjene.

 

 

  1. Facebook in Instagram sta začela uvajati plačljivo storitev za verified badges
📷 Instagram

Matična družba Facebook Meta je začela uvajati plačljivo storitev preverjanja v Združenem kraljestvu. Podobno kot je pri Twitterju uvedel Elon Musk novembra 2022. Plačljivo verified badge bo sedaj na voljo pri Instagramu in Facebooku od 9,99 € na mesec. Uporabniki oziroma zdaj naročniki za verified badge morajo biti stari vsaj 18 let in predložiti osebni dokument, da izpolnjujejo pogoje. Plačljiva storitev je že na voljo v ZDA, Avstraliji in Novi Zelandiji.

Uporabniki, ki so prijavili zanimanje za Meta Verified, bodo prejeli obvestilo, ko jim bo na voljo.

Tisti, ki jih odobri Meta, bodo prejeli preverjeno značko, za katero tehnično podjetje pravi, da jim bo zagotovila večjo zaščito pred lažnim predstavljanjem. Meta pravi, da bodo preverjeni uporabniki dobili tudi direkten dostop do supporta, če bodo imeli kakršno koli težavo s svojim računom.

Zakaj je prišlo do te odločitve tudi pri Facebooku in Instagramu?

Odločitev je prišla zaradi izgube 11.000 delovnih mest in prevelikega vlaganja med pandemijo, s to potezo želijo izboljšati finančno stanje podjetja.

 

 

  1. Apple prinaša številne novosti
📸 GETTY IMAGES

Težko pričakovana Applova konferenca WWDC 2023 za Applove navdušence bo 5. junij 2023, ki prinaša številne novosti v družini Apple. Tokrat bo Apple predvidoma predstavil iOS 17, watchOS 10 in novi MacBook Air. Po navedbah tračarjev bo Apple predstavil tudi težko pričakovane slušalke AR/VR in  pripomočke za slabovidne, slepe in nezmožne govora. Applova funkcija 'Personal Voice' bo lastniku omogočal ustvarjanje sintetiziranega glasu, ki bo zvenel kot lasten. Funkcija 'Live Speech' bo, na drugi strani omogočala uporabnikom iPhona, Maca in iPada, ki ne morejo govoriti, da se preko FaceTima pogovarja z “lastnim glasom”, uporabnik bo napisal besedilo funkcija pa bo sporočilo, prebere in to predvaja klicatelju na drugi strani linije. Naj bolj pogosta glasovna sporočila bo možno tudi shraniti.

📸 Apple

Poleg tega bo Apple izdal iPadOS 17, macOS 14 in tvOS17

 

  1. Prvi 3D posnetki ladje Titanik v polni velikosti, kot da ni v vodi
📷 Kate Winslet (Rose) in Leonardo DiCaprio (Jack)

Vsak od nas je zagotovo že slišal za tragično nesrečo potopa Titanika leta 1912, v kateri je umrlo 1500 ljudi in tudi filma Titanik (1997), v katerm sta igrala glavno vlogo znana hollywoodska igralca, Kate Winslet (Rose) in Leonardo DiCaprio (Jack), ki sta prikazala tragično ljubezensko zgodbo. 😥💔

Raziskave razbitin se niso ustavile, saj je Titanik najbolj znana razbitina ladje na svetu in je bila sedaj razkrita, tako podrobno kot še nikoli. Prvi 3D digitalni posnetek Titanika v polni velikosti, ki leži približno 4.000 m globoko v Atlantiku, je bil ustvarjen s kartiranjem globokomorskih globin, ki omogoča, da je videti, kot da je voda odtekla oziroma, da razbitine Titanika niso pod vodo. Tako clear je 3D posnetek. 😃

 

Titanik je bil obsežno raziskan, odkar so leta 1985 odkrili razbitino. Vendar je tako ogromen, da nam lahko v mraku globine kamere vedno pokažejo samo delne posnetke razpadajoče ladje - nikoli cele.

Novo 3D skeniranje pa zajema razbitino v celoti in razkriva popoln pogled na Titanik. Leži v dveh delih, pri čemer sta premec in krma- zadnji del ladje ločena približno 800 m. Razbito plovilo obdaja ogromno ruševin.

Skeniranje sta izvedla Magellan Ltd, podjetje za kartiranje globokomorskih površin, in Atlantic Productions, ki snemata dokumentarni film o projektu.

Podmornice, ki jih daljinsko upravlja ekipa na krovu specializirane ladje, so porabile več kot 200 ur za raziskovanje razbitine po dolžini in širini. Posneli so več kot 700.000 slik iz vseh kotov in ustvarili natančno 3D rekonstrukcijo.

📷 Atlantic productions Magellan
📷 Atlantic productions Magellan
  1. Airbnb beleži rekordne rezervacije kljub strahu pred recesijo
📸 Airbnb aplikacija

Airbnb je v torek poročal o močni rasti prihodkov in novem rekordu pri rezervacijah v prvih treh mesecih leta, kar je znak, da povpraševanje po potovanjih kljub dolgotrajnim strahom pred recesijo ostaja močno.

Podjetje je poročalo, da so se prihodki v četrtletju povečali za 20 % na 1,8 milijarde USD, kar je le preseglo ocene Wall Streeta. Družba je sporočila, da so rezervacije namestitev na platformi, v zadnjem četrtletju dosegla rekord več kot 120 milijonov.

"Več gostov potuje prek Airbnb kot kdaj koli prej," je v torek povedal izvršni direktor Brian Chesky na pogovoru z analitiki. "Videli smo največje število aktivnih rezervacij doslej, kljub nenehnim makroekonomskim negotovostim."

 

Preko katere platforme pa si ti rezerviral_a svoje počitnice,  preko Airbnb ali Bookinga? 😊


8 replies

Userlevel 3

Jack Dawson ❤️🥰 jst sem sla 10x gledat Titanik v kino. 

Userlevel 7

@rajgaja a veš da jaz tudi in čist zaljubljena v gospodiča Dawsona .🫣😊

Na koncu pa takoj jokala, da sem komi do sape prišla. 🥹😂🙈 ahh Titanik 🚢

Userlevel 3

Js bolj uporabljam Booking, sem pa tudi ze bookirala pocitnice preko Airbnb. 😃

 

Titanik je moj eden izmed najboljsih filmov, poleg Notebooka. Sem romanticna dusica s tragicnim koncem. hahah 😂😍🫢

Userlevel 2

Sem edina ki ni tolk impressed nad filmom Titanik? 😅

Userlevel 4

Jaz ga sploh še nisem gledal… 😄

Po drugi strani pa sem tudi Game of Thrones bindžal šele lani.

 

Userlevel 2

 @breskvica  realno so bli posnetki, ko ladja zacne toniti kr impresivni- ostalo pa bolj meh 😂 

Jaz ga sploh še nisem gledal… 😄

Po drugi strani pa sem tudi Game of Thrones bindžal šele lani.

 

Približno moj tajming. 😁 Zamujam povsod, samo v službo ne. 

Nisi. 😋 

Sem edina ki ni tolk impressed nad filmom Titanik? 😅

 

Odgovori