Danes je čas za TOP 5 | Community

Danes je čas za TOP 5

Danes je čas za TOP 5
Userlevel 7
  • heroj
  • 221 odgovorov

1. Spoznaj Molly- Robotska kuhinja, ki zmore skoraj vse

 

Spoznaj Moleyja, popolnoma avtomatiziran kuhinjski robot, ki prevladuje nad kulinaričnimi izzivi bolje kot tvoj partner_ica. Moley je opremljen z dvema robotskima rokama, ki ju sestavljajo zgibni prsti in pet čutov (vid, vonj, dotik, okus in sluh). Ti mu omogočajo izjemno natančno prepoznavanje sestavin, spretno kuhanje raznolikih obrokov in celo učinkovito čiščenje po končanem kulinaričnem podvigu.

Celoten proces upravlja intuitivna aplikacija, ki ponuja uporabnikom širok nabor receptov ter možnost prilagajanja jedilnikov po njihovih željah. Z Moleyjem bo vaša večerna kulinarična izkušnja preoblikovana na bolje, saj se boste lahko brezskrbno prepustili užitkom kuhanja in občudovali, kako Moley prevzame vajeti nad štedilnikom ter ustvari okusne mojstrovine.

Dobesedno prihodnost je postrežena,😎 saj nam Moley prinaša prvo popolnoma robotizirano kuhinjo na svetu, ki je pomemben korak v prihodnost kuhanja doma. Robotska kuhinja Moley  ti omogoča, da prihraniš čas, osvobodiš svoj dan od rutinskega kuhanja, načrtuješ in prilagodiš svoj jedilnik glede na različne diete in življenjske sloge, kadar koli uživaš v mednarodni kuhinji, nadzoruješ kalorije in dobiš kuharske nasvete in recepte od kuharjev z vsega sveta. Wow 😃

Ne samo, da robot skuha popolne obroke, pove ti, kdaj je treba sestavine zamenjati, predlaga jedi glede na izdelke, ki jih imaš na zalogi, se nauči, kaj ti je všeč, in celo počisti površine za seboj.

 

 

 

2. Cup Noodles: nov okus, nova embalaža, nova možnost!

📷: nissinfoods

Ali si vedel_a, da zani rezanci Cup Noodeles ne smeš pripraviti v mirkovalovki? 😅 Jap res niso primerni za v mirkovalovno pečico, ampak sedaj ima Nissin velike načrte za svoje priljubljene rezance Cup Noodles! V začetku leta 2024 bodo predstavili svežo podobo, ki bo prinesla pozitivne spremembe.

Namesto plastičnih skodelic bojo rezanci zdaj pakirani v okolju prijazno papirnato embalažo, ki je tudi primerna za mikrovalovno pečico. To pomeni, da boste lahko svoje Cup Noodles hitro in varno pripravili kar v mikrovalovni pečici.

Pred tem je veliko ljudi, vključno s študenti, ni opazilo, da originalni rezanci niso bili namenjeni mikrovalovni pečici. Na srečo bo nova embalaža odpravila to zmedo, omogočila hitrejše pripravljanje in obenem prispevala k okoljski trajnosti.

Poleg tega bo nova embalaža narejena iz 40% recikliranih vlaken, brez plastičnih ovojev in z ovojem iz 100% recikliranega papirja. To je pomemben korak v smeri bolj trajnostnega pakiranja.

Novost je tudi v tem, da nova oblika rezancev ne zahteva več vrele vode, kar pomeni, da se čas ogrevanja skrajša za 45 sekund. Tako boste še hitreje uživali v svojem priljubljenem obroku!

Na koncu, ne pozabite, da polistirena ne bi smeli segrevati v mikrovalovni pečici, ker lahko sprosti snovi, ki niso dobre za hrano. Zato je nov korak Nissina resnično dobrodošel za vse ljubitelje Cup Noodles!🍜

 

3. OpenAI omogoča vsakomur, da ustvari svojo različico ChatGPT

📷: infinity networking

OpenAI je zdaj omogočil vsakomur, da ustvari svojo različico klepetalnega robota z umetno inteligenco, imenovanega ChatGPT. Ta nova platforma, imenovana GPT, omogoča enostavno ustvarjanje prilagojenih različic ChatGPT brez potrebe po kodiranju. GPT-ji bodo na voljo prek GPT Store, kjer bodo ustvarjalci lahko svoje agente ponudili uporabnikom. OpenAI obljublja tudi plačilo ustvarjalcem glede na uporabo njihovih GPT.

Na nedavni konferenci DevDay je OpenAI predstavil tudi nove GPT-je po meri, imenovane GPT-ji, ki se lahko povežejo z zunanjimi storitvami in izvajajo različne naloge. OpenAI poudarja, da je njihova platforma bolj osredotočena na uporabnost kot druge podobne platforme, ki se osredotočajo na ustvarjanje robotov, ki se obnašajo kot ljudje.🤓

OpenAI namerava omejiti dostop do GPT-jev samo na plačane naročnike ChatGPT Plus in poslovne stranke. Platforma bo spremljala dejavnosti, da prepreči goljufije, sovražni govor in vsebine za odrasle. OpenAI vidi to platformo kot korak bližje k ustvarjanju superinteligence AI ali AGI. Omejitev dostopa naj bi tudi povečala prihodke podjetja, ki trenutno naj bi dosegli vrednotenje do 90 milijard dolarjev glede na investitorje.

 

4. re:docirana cena telefonov za naročnike re:do v Big Bangu

📷: re:do

Si že slišal_a za super novico? 🙆

Sedaj lahko kot naročnik re:do pri Big Bangu prihraniš do 125 € ob nakupu novega telefona! In to še ni vse - telefon lahko kupiš na kar 15 obrokov brez obresti in stroškov financiranja. Telefon lahko kupiš na spletu ali v fizičnih trgovinah Big Bang. Poleg tega pa uživaš v mobilni naročnini re:do za neverjetnih 12 € na mesec namesto običajnih 15 €. 😉

Kako do telefona po re:docirani ceni v poslovalnici Big Bang?

  • V najbližji poslovalnici Big Bang z osebnim dokumentom skleni naročnino re:do po znižani ceni 12 €/mesec.
  • Če si že naročnik_ica re:do, to povej prodajalcu_ki in ga prosi za promo kodo za znižano naročnino re:do. 
  • Kupi nov telefon po re:docirani ceni na do 15 obrokov brez stroškov financiranja in obresti. Na nov telefon ponovno prenesi aplikacijo re:do in uživaj v neomejenem srfanju.  

Kako do telefona po re:docirani ceni na spletu?

  • Prenesi aplikacijo re:do in skleni mobilno naročnino. Na e-mail boš prejl_a navodila za koriščenje re:docirane cene. 
  • Če si že naročnik_ica re:do, boš prejel_a e-mail z navodili za koriščenje re:docirane cene telefona.
  • Obišči Big Bangovo spletno trgovino in ob nakupu novega telefona po re:docirani ceni vnesi promo kodo.  
  • Po nakupu telefona se za re:docirano naročnino za 12 €/mesec javi naši podpori znotraj appa.
  • Ko prejmeš nov telefon, ponovno prenesi re:do, vpiši kodo za popust pri plačilih in še naprej uživaj v neomejeni komunikaciji. 

Kulsko, a ne?! 🤗

 

5. Ikea lansira svoj prvi pametni LED trak po pravi ceni

📷: Ikea

Ikea je  predstavila svojo novo pametno svetlobno »igračko« - Ormanäs RGB LED trak! Gre za dolg trak luči, ki ga lahko upravljjaš preko pametne naprave imenovane Ikea Dirigent. Ta trak je trenutno na voljo le na Nizozemskem, vendar se počasi premika po svetu.

S tem trakom lahko ustvariš različne barvne vzorce in atmosfero v svojem domu. Na voljo je za približno 30 evrov. Kljub temu, da vsaka LED dioda na traku ni posebej nastavljiva, kar pomeni, da bo celoten trak svetil v isti barvi, ima še vedno veliko možnosti upravljanja. Lahko ga nadziraš preko Ikeine aplikacije, daljinskega upravljalnika ali pa kar preko svoje glasovne pomočnice, kot sta Siri (Apple), Google Assistant ali Alexa (Amazon).

Ikea ima v načrtu dodati podporo za novo platformo imenovano Matter, ki bo olajšala povezovanje različnih pametnih naprav. To je super novica za vse, ki želimo imeti bolj pametno domačo opremo. Poleg tega bo trak podpiral tudi Samsung SmartThings, kar pomeni več možnosti za povezovanje z drugimi pametnimi napravami v naših domovih.

Vsekakor gre za cenovno ugodno in zanimivo možnost za osvetlitev doma, še posebej, če si navdušen_a nad pametno tehnologijo. Stay bright! 💡


3 replies

Userlevel 3

Noodles so zakon!

Userlevel 3

Ni slaba ideja za te telefone

Userlevel 3

IKEA LED strip zgleda ful dobr.

Odgovori