Top 5 za vikend paket | Community

Top 5 za vikend paket

Top 5 za vikend paket
Userlevel 7
  • heroj
  • 221 odgovorov

1. Apple pravi, da bodo iPhoni leta 2024 podpirali RCS

📷: yugatech


Super novice za iPhone! 📱 Leta 2024 bodo iPhoni postali še boljši! Kako? Apple je rekel, da bodo lahko iPhoni zdaj uporabljali nov jezik, imenovan RCS, za pošiljanje sporočil. 

Zakaj je to sploh cool? No, zdaj boš lahko pošiljal_a slike in videoposnetke na način, kot ga uporabljajo tvoji prijatelji s telefoni Android. In sporočila bodo še vedno zelena barva, tako kot zdaj, ko pošiljaš SMS na Android telefon.

Apple pravi, da bodo lahko iPhoni po novem počeli še več stvari, kot na primer skupna raba lokacij in varnejše pošiljanje sporočil. 

Ampak, obstaja ena zanimiva stvar: sporočila RCS bodo delovala malo drugače od iMessage. Ampak ne skrbi, iMessage bo še vedno najboljša izbira za klepetanje na iPhonu in bo še vedno v modrem oblačku.

Zakaj so se odločili za to spremembo? No, nekateri so rekli, da bi morali iPhoni bolje sodelovati s telefoni Android. In zdaj so se odločili poslušati in dodati nekaj novega, da bo komuniciranje še boljša med uporabniki iPhonov in Androidov. Kaj si misliš o tem? 🤓

 

 

2. Windows je zdaj aplikacija za iPhone, iPad, Mac in PC

📷: Windows


Microsoft je naredil nekaj kul stvari s svojo novo Windows aplikacijo. Sedaj jo lahko uporabljaš na svojem iPhonu, iPadu, Macu in PC-ju. To pomeni, da lahko do sistema Windows dostopaš na različnih napravah!

V bistvu so naredili aplikacijo, ki omogoča, da uporabljaš Windows na svojem iPhonu, iPadu, Macu in PC-ju. Z njo lahko dostopaš do svojega računalnika od daleč, uporabljaš virtualno namizje in dostopaš do različnih Microsoftovih storitev. Zanimivo je, da lahko uporabljaš več zaslonov, prilagajaš velikost zaslona in povezuješ različne naprave, kot so kamere, shranjevalni prostor in tiskalniki. Ampak, žal trenutno še ni na voljo za Android.😑

Na žalost, trenutno lahko aplikacijo uporabljajo samo ljudje z Microsoft poslovnimi računi. Toda obstaja možnost, da bo kmalu na voljo tudi nam, navadnim uporabnikom. Če imaš Microsoftov račun, morda že zdaj lahko poskusiš, vendar trenutno še ni popolnoma pripravljeno za vse.

Zdi se, da Microsoft razvija nove stvari za Windows, ki bodo bolj povezane z internetom. Morda bodo celo premaknili Windows v oblak, kar pomeni, da boš lahko dostopal do svojega računalnika kar prek spleta.

V vsakem primeru, izgleda, da se stvari v svetu Windowsa dogajajo, in komaj čakamo, da vidimo, kaj imajo še v načrtu! 😎

 

 

 

3. WhatsApp lansira novo funkcijo glasovnega klepeta, podobno Discordu, za večje skupine

📷: WhatsApp

WhatsApp je lansiral novo funkcijo, ki jo imenujejo "glasovni klepeti" in je podobna tisti na Discordu. To pomeni, da se boš zdaj lahko s prijatelji pogovarjal_a kar prek glasu v velikih skupinah. Namesto, da bi vsak telefon zazvonil, se klepet začne tiho, in ti se mu pridružite tako, da tapneš na oblaček v klepetu.

Zdaj boš lahko hkrati govoril_a s tistimi, ki so v klepetu, in še naprej pošiljal_a sporočila tistim, ki morda ne morejo sodelovati v glasovnem pogovoru. Če želiš kaj povedati, vklopi zvok, pošlji sporočilo ali odloži klic, vse to pa brez zapuščanja klepeta. 🤗

Nova funkcija bo kmalu na voljo po vsem svetu za velike skupine s 33 ali več ljudmi. WhatsApp je poudaril, da so glasovni klepeti privzeto zaščiteni z močnim šifriranjem, ki skrbi za varnost pogovorov.

Ta posodobitev prihaja po drugih novostih, ki jih je WhatsApp dodal v zadnjih nekaj mesecih, kot so možnost uporabe dveh računov hkrati in podpora za gesla na Androidu.

WhatsApp je to posodobitev napovedal po razkritju, da ljudje in podjetja na njihovih platformah komunicirajo več kot 600 milijonkrat na dan. To je pripomoglo k povečanju dohodka za 53 % v primerjavi z lanskim letom, predvsem zaradi platforme WhatsApp Business, je dejal izvršni direktor Meta, Mark Zuckerberg.💰

 

 

 

4. Instagram končno preizkuša funkcijo, ki ti omogoča izklop potrdil o branju sporočila

📸: Instagram


Instagram testira novo funkcijo, ki omogoča, da skriješ “potrdilo” o branju v zasebnih sporočilih (DM). To pomeni, da drugi ne bodo videli, kdaj si prebral_a njihova sporočila. Funkcijo sta napovedala Mark Zuckerberg in Adam Mosseri. Hm, kaj misliš o tem? 😅

Kmalu boš lahko izbral_a, kdaj naj drugi strani vidijo, da si prebral_a njihova sporočila, čeprav Meta ni razkrila, kako hitro bo funkcija na voljo vsem, je zanimivo, da Instagram zaostaja za WhatsApp, ki je v lasti Meta, saj je že leta 2014 omogočil izklop potrdil o branju sporočil.

 

 

5. Googlovi novi varnostni ključi Titan so pripravljeni na svet brez gesel

📷: Google

Googlovi novi varnostni ključi Titan so zdaj še bolj prijazni do tistih, ki se ne marajo ukvarjati z gesli. Sej veš, oh spet to geslo… Kakšno geslo že imamo?!🤔

No, Google je naredil vse, da bo uporaba čim enostavnejša.  Predstavljaj si, da imaš ključ, ki ni samo ključ, ampak tudi kot varnostna zaščita, ki varuje tvoje podatke. In ne rabiš si zapomniti gesla, ker to ključ počne zate. 😉 To so ti novi Googlovi ključi Titan!

Zdaj so na voljo v dveh različicah, ena s priklopom USB-C in druga s priklopom USB-A. Oba sta na voljo v trgovini Google Store, USB-C stane 35 dolarjev, USB-A pa 30 dolarjev. Ampak po pravici povedano, pravijo da je USB-C je malo boljši, če imaš telefon, ki uporablja isti priključek.

In kaj ti novi ključi počnejo? No, prvič, ne rabiš si zapomniti nobenega gesla. Uporabiš ta ključ za odklepanje svojih računov na spletu. In ni ti treba skrbeti, da bi ga izgubil, ker ima tudi nekakšen PIN, ki ga moraš vnesti. Geslo pa ni potrebno!

Tako, zdaj lahko brez skrbi uporabljaš svoje telefone in računalnike, ne da bi se ukvarjal s tistimi nadležnimi gesli. Googlovi ključi Titan so kot tvoji osebni varnostnik na spletu!


5 replies

Userlevel 5
Badge

RCS je ena najboljših tehnologij. Se pa strinjam z tem, da mora tehnologija napredovati.

Preseneča me kako hitro se to dogaja. Vsak dan so novi tehnološki napredki. Je pa super spremljati novice v krajših zapisih kot pa prebrati cel članek.

 

Nadaljujte še naprej z takim načinom obveščanja. 

Naj re:do napreduje med najboljše

Userlevel 7

@SamoZ hvala 🤗

Userlevel 3

Fajn so te top 5 novice ✌🏽

Userlevel 3

Končno bom lahko seenal na instagramu vse povprek brez da bi to vedeli 😂

Userlevel 5

Samo tudi ti ne bos vec mogel videti za druge. ;)

 

Odgovori