So(n)čnih TOP 5 ☀ | Community

So(n)čnih TOP 5 ☀

So(n)čnih TOP 5 ☀
Userlevel 6
  1. OpenAI odložil izid glasovnega načina: Uporabniki so razočarani 😭
📸: X

OpenAI je izdajo "naprednega glasovnega načina" za ChatGPT, ki je bila sprva načrtovana za konec junija, prestavil na jesen. Razlog za to preložitev je, da mora podjetje izpopolniti svoj model za zaznavanje in zavračanje določenih vsebin ter izboljšati uporabniško izkušnjo in vmesnik, hkrati pa zagotoviti visoko varnost in zanesljivost.

Namen nove glasovne funkcije, ki je bila predstavljena med dogodkom "Spring Update" za GPT-4.o družbe OpenAI, je posnemanje človeških pogovornih odzivov. OpenAI bo začel z uvajanjem alfa različice z majhno skupino uporabnikov ChatGPT Plus, ki jo bo razširil na podlagi povratnih informacij. Zamuda je razočarala številne uporabnike, zato so nekateri razmišljali o prekinitvi naročnine. 

Če si slučajno nameraval_a kupiti ChatGPT Plus verzijo zaradi glasovnega načina - zdaj veš. Raje počakaj do jeseni. 😉

 

  1.  SpaceX je predstavil satelitsko internetno anteno Starlink Mini v velikosti nahrbtnika 🎒
📸: @michaelnicollsx, VP of Starlink Engineering at SpaceX

Družba SpaceX je predstavila prenosno satelitsko internetno anteno Starlink Mini, ki stane 599 USD. Zasnovana je tako, da jo lahko spravite v nahrbtnik, in omogoča visokohitrostni internet z nizko latenco na poti. Prva izdaja vključuje omejeno število teh anten. Storitev za 150 dolarjev na mesec vključuje 50 GB podatkov, za dodatno uporabo pa se plača dodaten 1 dolar na GB. Mini, ki je velik približno toliko kot prenosni računalnik, ima vgrajen usmerjevalnik WiFi, manjšo porabo energije in hitrost prenosa več kot 100 megabitov na sekundo.

Datumi dobave niso navedeni, vendar se proizvodnja povečuje in bo kmalu na voljo na mednarodni ravni. Elon Musk je poudaril hiter čas namestitve in velika pričakovanja glede izdelka.

 

  1. Ikonični vroče rožnati Motorola Razr se vrača - zdaj z umetno inteligenco 🔥💕
📸: WIRED

Motorola praznuje 20. obletnico izvirnega modela Razr z dvema novima zložljivima flip telefonoma: Razr in Razr+ (globalno znana kot Razr 50 in Razr 50 Ultra). Razr+ vključuje različico Hot Pink, za katero je zaslovela Paris Hilton, ki telefon promovira.

Motorola s 75-odstotnim deležem prevladuje na ameriškem trgu zložljivih flip telefonov, serija Razr pa želi ta trend nadaljevati. Razr+ stane 1 000 USD, Razr pa 700 USD, prednaročila se začnejo 10. julija, prodaja pa 24. julija.

Ključne značilnosti vključujejo večje zunanje zaslone (4 palce pri Razr+ in 3,6 palca pri Razr), mešanico modelov iz veganskega usnja in semiša ter več novih plošč za večjo funkcionalnost. Telefona sta trpežna, odporna na vodo in imata napredne sisteme kamer z izboljšavami umetne inteligence za boljše fotografije in videoposnetke.

Oba modela imata zaslone z visoko hitrostjo osveževanja, hitro polnjenje in različne funkcije umetne inteligence, vključno z integracijo z Googlovim klepetalnikom Gemini in izboljšavami fotoaparata z umetno inteligenco. Kljub tem napredkom pa Motorolina politika posodabljanja programske opreme zaostaja za konkurenti, kot sta Google in Samsung, saj ponuja le tri leta posodobitev operacijskega sistema Android in štiri leta varnostnih posodobitev.

 

📸: REDBUBBLE

A se še spomnemo ikonične Paris Hilton X Motorola Razr ere? 😎

 

  1. Googlov prevajalnik po novem podpira več kot 110 novih jezikov
📸: Search Engine Journal

To je skoraj dvakrat več od prejšnjih 133 jezikov! To razširitev, ki je največja doslej za Googlov Prevajalnik, je bila dosežena z uporabo Googlovega jezikovnega modela PaLM 2 AI, ki se odlično uči sorodnih jezikov. Med novo podprtimi jeziki je tudi kantonščina, ki je bila zelo zaželena zaradi svoje kompleksnosti in prekrivanja z mandarinščino v pisavi, zaradi česar je zanjo težko usposobiti modele. Približno četrtina novih jezikov prihaja tudi iz Afrike, kar kaže na Googlova prizadevanja za vključitev bolj raznolikih in razširjenih jezikov.  Večino teh novih jezikov govori vsaj milijon ljudi, številne pa uporablja več sto milijonov ljudi.

 

 

  1. Japonski olimpijski športniki bodo v Parizu nosili oblačila, ki blokirajo infrardeče kamere
📸: The Verge

Japonski športniki bodo na poletnih olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu nosili uniforme za blokiranje infrardečih kamer. Te obleke, ki jih bodo uporabljale odbojkarske in atletske ekipe, absorbirajo infrardečo svetlobo in preprečujejo zaznavanje s kamerami in senzorji za boj proti nedovoljenemu fotografiranju športnikov_nic.

Zaradi prikritih in infrardečih fotografij so se na spletu začele deliti eksplicitne slike športnikov. Tradicionalni ukrepi so zaradi napredne tehnologije kamer nezadostni. Nova tkanina učinkovito zakrije slike, posnete z infrardečimi kamerami. Usklajevanje zaščite in udobja, zlasti v vročini na pariških igrah, ostaja izziv. Mizuno, eden izmed proizvajalcev, želi izboljšati izkušnje športnikov z varovanjem njihove zasebnosti in jim omogočiti, da se osredotočijo na svoje dosežke.

Kar malo žalostno, da je potrebno iti v take razsežnosti. 😭 Kakšno pa je tvoje mnenje o tej temi? Sporoči nam v komentarju!! 👇💬


0 odgovorov

Pridruži se debati in podaj svoj odgovor!

Odgovori