Nova Urbana Aplikacija | Community

Nova Urbana Aplikacija


Userlevel 6
Badge

Hej Družba,

 

Danes me zanima kako vam je kaj všeč nova Urbana aplikacija.

 

Odločil sem se, da odprem novo temo in vas povprašam. Uživam, ko debatiramo o vsem kar se dogaja na področju mobilne telefonije in aplikacij

 

Če imate kakšen predlog kaj naj bo v naslednji temi kar z besedo na dan v komentarjih


8 replies

Userlevel 4
Badge

Men se dopade nova funkcija, polnitev urbane s karticami MasterCard in Visa.

Userlevel 5
Badge

Super je, prejšnja pa je bila totalno neuporabna (če se ne motim, si gor lahko dal dobroimetje ali samo prenosljivo mesečno - torej prenosljivo na telefon, ki je izrazito neprenosljiva naprava 😏 ).

Edino, kar moti, je to, da moraš obstoječo kartico “virtualizirati” - torej da lahko uporabljaš samo eno. Meni bi bolj ustrezalo, če bi imel obe opciji in bi uporabljal pač vsakič tisto, kar bi mi v dani situaciji bilo bolj pri roki. Tako da zaenkrat jo uporabljam bolj za “dobroimetna” plačila takrat, ko nimam mesečne. Pa za parkiranje, ko bo potreba.

Mi je pa smešno, ko še vedno slišiš na avtobusu tisto brenčanje od prejšnje aplikacije… a folk še ne ve, da bi lahko migrirali na novo, ali kaj, ker tako starih telefonov, da nova ne bi šla gor, pa pomoje tud nihče nima več.

 

Userlevel 7

Hej @voyager u zanimivo, da slišiš brenčanje prejšnje aplikacije! Kar tudi mi spoznavamo je, da smo ljudje bitja navad in se težko odločimo za spremembe 😬

Pa tudi če ti sprememba prinaša lažje upreavljanje, več pregleda, več funkcionalnosti!  

Userlevel 4
Badge

Mene tudi zelo moti, da ne moreš imeti obeh, zato še odlašam s prehodom na digitalno.

Mogoče pa ljudje nočejo uporabljati nove zaradi varnostnih pomislekov?

Userlevel 3
Badge

A bi lahko kdo razložil, kaj je ta aplikacija dejansko?

Uporabljam samo Urbano kartico tisto enkrat na mesec ko grem z busom, in gor naložim 10 eur pa je mir za nekaj časa. Vem pa, da omogoča parkiranje Urbana, ampak me dejansko samo za bus zanima.

A lahko kdo razloži like im 5?

 

Userlevel 5
Badge

Za bus lahko uporabljaš namesto kartice. V novi aplikaciji imaš lahko dobroimetje ali pa mesečno vozovnico (imensko, ki prej ni bila možna). Naložiš pa lahko dobroimetje skoraj v zadnjem momentu (polni se preko plačilne kartice, ki jo moraš vnesti v app). Lahko naložiš tudi samo vsakič 1.30 EUR in sproti porabiš...

Prestopanje je omogočeno (in ti odšteva čas veljavnosti na lock screenu 😎 ). Moraš pa imeti vklopljen bluetooth, ker gre validacija preko tega. To tudi pomeni, da lahko takrat, ko se bus približuje, že tapneš na telefonu, da začne postopek, in preden se vrata odprejo, imaš gor že zeleno kljukico in samo gor stopiš in se usedeš. Če kaj šoferju pokaže na displayu, ne vem (na validatorju na štangi se ne zgodi nič).

Tako da izbereš, kar ti je bolj enostavno: imeti kartico, ki jo samo ven potegneš in pomahaš na vhodu pri validatorju, ali pa samo telefon in ne skrbeti, kdaj boš vzel kartico s sabo.

Pri parkiranju pa mislim, da ni potrebno dobroimetje oz. da pobere direktno iz vnesene plačilne kartice.

 

Userlevel 5
Badge

Aja, pa v appu imaš še zemljevid s prikazom vseh postajališč (in bicikel dockingov, parkirišč, knjižnic ipd., kar je podprto). Lokacija je podprta, lahko pa ga premikaš pa ročno. Če tapneš na enega, ti pokaže realtime čase prihodov avtobusov.

Userlevel 4
Badge

Urbana je super sam re:do je pa še bolš.😃

Odgovori