Veganski praznični piškoti by Lea
Sestavine:
-
500 g pirine moke
-
250 g rastlinskega masla
-
150 g sladkorja ali kokosovega sladkorja
-
1 pecilni prašek
-
½ čajne žličke cimeta
-
Malo mletega ingverja
-
1 vaniljev sladkor
-
Temna čokolada (stopljena) za okrasitev piškotov
Postopek:
Maslo (sobne temperature), sladkor, ingver, cimet in vaniljev sladkor penasto zmešaš z električnim mešalnikom.
Dodaj moko in pecilni prašek ter dobro pregneteš z rokami, da nastane gladka masa.
Pokriješ in ohladiš testo v hladilniku, da se strdi, približno 30 minut.
Na pomokani deski razvaljaš testo na približno 1 cm debelo in ga razrežeš z modelčki za piškote.
Pečeš pri 180 °C 10 do 15 minut v ogreti pečici oziroma dokler robovi malo porjavijo.
Piškote lahko okrasiš poljubno s stopljeno čokolado. Veselimo se tvoje fotke, kako so ti uspeli, ali pa deli z nami kakšen tvoj dober recept za piškote.